onsdag den 16. maj 2012

RABARBER




                   Der er ikke noget som at gå ud i haven og hente af det store spisekammer.

              Lige nu er rabarberne "plukkemodne" og jo flere man tager, jo flere kommer der.


                                           Jeg har lavet en rabarbertærte efter ide af Liselotte.

                                                                  Ca. 400 gram rabarber,
                                                                    1 spsk. Kartoffelmel,
                                                                        1 1/2 dl sukker,
                                                                           Vaniliestang,
                                                                blandes og kommes i form.
                                                   Bages i en 175 graders varm ovn i 20 min.
                              Mens det hygger sig river man noget marcipan (150 gram)
                                                       og hakker hasselnødder og mandler.
                       Efter de 20 min, kommes blandingen over og tærten bager yderligere 20 min.
                                                                    Serveres med cremefraice.

                                                                   Den smager himmelsk
                                                                           Velbekomme

12 kommentarer:

  1. Der er ikke noget som de første rabarbere!
    Tak for ideen, jeg skal vist ud og kigge til mine.

    SvarSlet
  2. Jeg er helt fyldt op nu med den lækre tærte. Mums...
    Nu vil jeg svinge strikkepindende et par omgange, mens jeg "slår mave" ;))))))

    SvarSlet
  3. Ja, det tror jeg på, altså at den smager himmelsk. Det kunne være jeg skulle gøre den efter i weekenden, for jeg har da også lidt i haven. Tak for tippet.

    SvarSlet
  4. Det lyder sørme da lækkert. En kollega havde bagt Camilla Plums udgave af rabarberkage forleden. Det var heller ikke helt skidt...

    SvarSlet
    Svar
    1. Den må jeg hvis ind og kigge på til en anden gang....

      Slet
  5. Har netop idag bag årets første rabarberkage, en version med kokos. Rarbarber er godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også min den første, selv om jeg egentlig har kunnet høste længe...

      Slet
  6. Bliver helt lækkersulten af at se på dit billede:-) Elsker rabarber, så jeg fik rabarbersuppe med rugbrødscroutoner og flødeskum i går:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder lækkert Irene.. Det har jeg aldrig smagt.
      Det må da prøves på et tidspunkt.

      Slet
  7. Umm jeg har alle ingredienserne, så jeg hapser opskriften med tak :))

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg havde kun 50 gram marcipan, men erstattede det bare med flere nødder og mandler, så man kan også sagtens ændre efter hvad skabet kan byde på;)

      Slet