tirsdag den 18. februar 2014

Jeg vil så gerne

Jeg drømmer om en Høstjakke i rosa. Jeg har såmænd også slået masker op og strikket et par pinde og hold da op hvor bliver det smukt.
Men min skulder er overhovedet ikke tilfreds med at strikke på pind 6 for tiden, så den har nok lange udsigter.
I stedet har jeg fundet andet garn frem.
 Blackhill Uld/ bomuld  i farve Rullesten og et par grå toner (farve 27 og 29) i  Pacalina.  Et stænk rosa skal der også til. 
Det bliver endnu en Top Down Sweater, Jeg er storforbruger af dem og jeg elsker at strikke dem.
Jeg strikker med 2 tråde. Rullesten som gennemgående og de andre som sarte, næsten usynlige striber. Farve 29 får hver anden strib og 27 og rosa skifter jeg med på resten.
 Herligheden strikker jeg på pind 4 og så er min skulder tilfreds og når den er tilfreds er jeg tilpas.
 
 21 kommentarer:

 1. øv for den skulder!!! Godt du ikke er helt strikke handicappet. Den top down ser spændende ud, god strikkelyst ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis er der ingen strikkeproblemer når jeg holder mig under pind 5.

   Slet
 2. Høstjakken er også deltidsstrik her, selv om jeg forsøger at slappe af med de tykke pinde, ender det alligevel med ømme skuldre. Så er det jo godt vi noget at veksle med ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig fint at vi har det Marianne.

   Slet
 3. Øv øv, men sikke et held du har flere pinde og garn :)) Før du aner det er du nok alligevel i mål - hvis jeg kender dig ret :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ligger helt stille den skønne rosa, men jeg har heller ikke travlt;)

   Slet
 4. Det er altid spændende at se hvad du nu har gang i men surt at skulderen ikke vil som du vil. Mine arme har det heller ikke for godt efter kanten på et stort sjal som jeg er igang med. Heldigvis har jeg knækket koden på camomille kanten. Man kan jo bare læse opskriften ordentligt selv om der er fejl. Så nu kører det.

  SvarSlet
 5. Dejligt at du knækkede koden Annelise.

  SvarSlet
 6. Samme her, veksler også mellem p6 og p 4, ellers brokker min højre hånd sig. Men synes ikke, det gør så meget, har alligel altid gang i flere projekter. Kan godt genkende utålmodigheden, men 'aflastningsstrikken' ser nu også lovende ud :)

  SvarSlet
 7. Det er hårdt at strikke på store pinde, så jeg bruger samme model som dig med flere projekter på forskellige pindestr. Det er flotte ting du har i gang. Jeg er vild med høstjakken, glæder mig til at se din :-)

  SvarSlet
 8. Ja vi bliver nødt til at respektere når kadaveret giver ondt af sig og store pinde er altså bare en af de ting, der kan skuldre og arme til at værke. Men høstjakken skal du som nok nå at strikke. Med lidt andre projekter ind imellem, så går det nok.

  SvarSlet
 9. Det er nogle flotte farvesammensætninger du laver . Høstjakken havde jeg også problemer med fordi den var så hård at strikke. Mine skuldre og arme protesterer endnu, bare jeg kigger på en pind nr 6 :o( Jeg er sikker på at Høstjakken bliver særlig flot i de rosa nuancer.

  SvarSlet
 10. Hej Ulla
  Jeg har lige et spørgsmål til dig: Når du strikker dine smukke/stribede top-downs efter din egen model, tager du så masker ud på bullen efter raglan når du har delt til ærmer og bul. Bedste hilsener Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget forskelligt Vivi. Nogle gange er det bare lige ned uden udtagninger og andre gange laver jeg A facon.

   Slet
 11. Hej Ulla. Har fulgt din blog i en del tid og ingen tvivl: du er en super strikker , der giver stor inspiration. Derfor håber jeg også, du vil tage dig tid til at forsøge at hjælpe mig videre med høstjakken. Jeg har slået op til str. xxl, er vanligt en str. 46, men strikker stramt. Jeg fatter simpelthen ikke 2. pind i opskriften. Jeg har før taget ind til raglan - men aldrig før taget ud. Og her er der både retstrik og vrangstrik. Før første MM - hvor der er retstrik, skal jeg tage ud ved omdrejning eller i løkke? Og sidste maske før MM, skal vel strikkes i ret? Efter MM, skal der tages ud igen - vel på samme måde som før MM. Men bliver der så ikke flere og flere masker imellem MMerne?Jeg føler mig godt nok dum.
  Glæder mig til at se dine resultater i billeder fra væven og dit 2. Skals besøg. De bedste weekend hilsner
  Joan

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke du har hittet ud af det nu Joan. Ellers skriv lige igen.

   Slet
 12. Svar
  1. Strik hen til en maske før første markør . Lav en måske ved at strikke den op mellem maskerne (mod højre) strik en vrangmaske, flyt markør over på højre pind. Tag en maske ud ved at strikke den op mellem maskerne (mod venstre) . Strik hen til en maske før næste markør og gentag det hele. Ialt 4 gange. Håber det gav mening.

   Slet
 13. Tusind tak Ulla. Dvs. At alle maskerne lige før og lige efter en MM skal strikkes vrang, uanset om der i iøvrigt strikkes ret eller vrang( forstykke/ryg)? Jeg kan godt finde ud af at strikke, men det kniber tidvist gevaldigt med at "læse" opskrifterne. Men det kommer vel med tiden! Ha`en fortsat god søndag aften. Joan

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej Joan. Du skal IKKE strikke en vrangmaske efter du har flyttet maskemarkøren over på højre pind! Kun masken FØR du løfter maskemarkøren over på højre pind. Men du skal tage en maske ud på begge side af vrangmasken. Akkurat som jeg skrev tidligere.

   Slet
 14. Jeg er Abdul-hamid Musa et lån långiver af Abdul-HAMID FINANCE, Vi tilbyder både personlige og forretningsmæssige lån med kapitalgrundlag mellem summen af ​​10,000.00kr to 300,000,000.00kr. US Dollars, europæiske euro eller britiske pund for enkeltpersoner, virksomheder og samarbejder organer, uanset af deres ægteskabelige status, bør køn, religion, placering, men være juridiske midler til tilbagebetaling af lånet inden for den fastsatte periode og skal være værdig til tillid med renterne så lave som 3%.
  email: abdulhamidfinance@yahoo.com

  SvarSlet