lørdag den 14. september 2013

Regnvejrslørdag og sjalsstrikning på rundpind

I dag er til ingenting og alting.
I dag er der en af de sjældne regnvejrsdage.
Vi sidder på terrassen og nyder det.
Ole med sine aviser som han får sendt herned fra Danmark. Han er af den gammeldags slags, der vil have dem i papirform og ikke på nettet.
Jeg sidder på den anden side af bordet med mit strikketøj og lydbog.
Lige nu lytter jeg til Cecelia Ahern  "Mit livs øjeblik". I ved hende med" PS I love you".
Det er så rart at høre lydbog til mønsterstrik.
Jeg har valgt at strikke sjalet på rundpind. Jeg ville få en fis i kasketten hvis jeg skulle strikke alle de vrangpinde med mønsterstrik.
 
Flere har skrevet til mig om hvordan jeg gør det.
Jeg har gjort/gør som følger:
 Jeg har slået 3 ekstra masker op og samlet sjalet på rundpind. Disse tre masker er dem der skal bruges når sjalet skal klippes op.
Herefter strikker jeg helt som opskriften foreskriver, bare uden vrangmasker.
 
Når sjalet er strikket færdig vil jeg hækle og klippe op efter denne metode: steeks-2-reinforcing-and-cutting/.
Jeg (og mange andre) har brugt metoden før. Se bla. her: Peasy med lidt fakta.
 
Til slut vil jeg hækle en række fastmasker langs de to sider. Akkurat som der står i opskriften.
 
Nu vil jeg tænde for min bog og strikke lidt mere.
 
Må I få en fortsat dejlig lørdag. 

30 kommentarer:

 1. Smukt sjal. Smukke farver.
  Jeg ville også gå agurk hvis det skulle strikkes frem/tilbage. Rundpind og opklip, uanset teknik, det fungerer bedst med mit temperament.
  Men jeg har en drøm om at strikke et sjal i dobbeltstrik... Dit mønster kunne også se godt ud i pos/neg farver. Jeg skal til workshop på Fanø Strikkefestival; håber teknikken så er forstået og i fingrene til jeg lkommer hjem!!!
  Fortsat god regnvejrslørdag.... her i dk regner det også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det mønster (begge) vil egne sig særdeles godt til dobbeltstrik Anne. Held og lykke med workshoppen. Jeg er da sikker på det hænger fast. Ellers Kan du finde en masse om det på iTunes så kan du opfriske efter hjemkomsten.

   Slet
 2. Superflot sjal, man kan næsten føle hvor lækkert det bliver ved at se billederne, og strikke mønster på vrangsiden det fravælger jeg bestemt også så hellere klippe op som fungerer fint selv om jeg aldrig har prøvet hæklemetoden, men det ser nu ret nemt ud så det skal da prøves næste gang.
  Jeg kan desværre ikke strikke for tiden, da jeg blev opereret i skulderen for 14 dage siden og må først påbegynde genoptræningen om 4 uger så det er godt nok en træls tid når man er kreativ.
  Nå! nok om det. Du må fortsat have en god ferie i det sydlige.

  SvarSlet
 3. Det sjal er også på min "to do" strikkeliste og er nu rykket et par tak opad...både efter at du ahr vist at det kan strikkes rundt, men også efter jeg har afprøvet hækle-klip op metoden på en nystrikket cardigan ...så nemt :-)
  Vejrudsigten fra Sorø...Blå himmel og 19 grader samt vindstille :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er nu 28 grader, vindstille, let skyet, ingen regn:)

   Slet
 4. Tak for tippet, og det dejlige link, jeg glæder mig til at se det færdigt, så smart at undgå vrangpinde

  SvarSlet
 5. Vrangpinde med mønster ville være grund nok til at projektet blev forkastet her så det er super godt med den metode. Det ser vildt blødt og fint ud. Hvad garn strikker du i ?

  SvarSlet
  Svar
  1. En tråd Alpaca og en tråd silk/mohair. Begge fra Garnudsalg.dk.

   Slet
 6. Sjalet bliver helt sikkert et hit hos den glade modtager :-) Jeg ville til enhver tid foretrække at strikke mønster på vrangpindene frem for udelukkende at strikke ret ! Jeg strikker Boxy i "seamed version" for at undgå at skulle strikke ret i endeløse baner, men sådan er vi jo forskellige ;-))
  Fortsat god ferie :-)

  strikkeglade hilsner fra det regnvåde Sydslesvig
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor ville verden være kedelig hvis vi alle var ens Angelika;)

   Slet
 7. Jeg skal love for at det vokser med hastige skridt - fantastisk og smukt bliver det :)

  SvarSlet
 8. Det sjal ser rigtig godt ud. Jeg er også meget glad for hæklemetoden, men turde ikke bruge den på mit sidste sjal i flere farver, for jeg var ikke helt sikker på om jeg fik fanget alle de tråde der trækkes på bagsiden ved den metode. Er spændt på at følge dit projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg jo kun 2 farver Fru Westerskov og jeg har valgt at strikke maske 1 med farve 1, maske 2 med farve 2 og maske 3 med farve 1, så bliver der ingen problemer.

   Slet
 9. Det er også min bekymring, hvordan jeg fanger trådene, der trækkes på bagsiden? Har du en løsning på det, Ulla?
  Hilsen Lissi Sørensen, Ribe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunsten er Lissi at der ikke er "tråde" over de tre masker! De strikkes. Se svar til Fru Westerskov

   Slet
 10. Dejligt med en regnvejrsdag til møsterstrik, - specielt, når man kan sidde ude alligevel :) Som det da ser hyggeligt ud.

  SvarSlet
 11. Det bliver så flot, glæder mig til at se det færdig. Perfekt med en dag med lidt regn, det renser vel også luften lidt der hvor du er.
  Min lørdag blev helt uden strik. Hvilken var helt ok for jeg var det årets bryllup. Have en god søndag.

  SvarSlet
 12. Det bliver et super flot sjal. Og hellere sidde i regnvejr i Portugal end at sidde i regnvejr i DK ;o) . Sjovt du lige skriver om hæklemetoden, for jeg havde netop læst et blogindlæg hos Vibekes lille ullne, der handlede om det samme - hæklemetoden. Rigtig mange er glade for den (tak for linket), og jeg hører til dem der nok kredser lidt endnu. Læste nemlig hvor galt det kunne gå hos en anden blogger. Men fordelen (når det lykkes) er nok elasticiteten (og det, at symaskinen ikke skal frem ;o)). Også jeg ville gøre meget for at undgå de lange vrangpinde. Spændende - jeg glæder mig til at se det færdige sjal.

  SvarSlet
 13. Ulla, mon det er muligt at du vil poste nogle billeder når du når til at hækle og klippe op. Jeg forstår nemlig heller ikke hvordan du kan fixerer farve 2 når du kun hækler ind i farve 1 og derefter klipper begge garner over

  SvarSlet
 14. Jeg hækler IKKE kun ind i farve 1 Linda. Hvis du ser mit nederste billede kan du se at der imellem indtsgningerne er 3 masker. En lys(farve1) en mørk (farve 2) og en lys mere,
  Når jeg hækler bruger jeg den ene lænke i farve 2 og en lænke i farve 1. Først hækler jeg fra den ene side og derefter fra den anden side på samme måde. Derved fiksere jeg både farve 1 og 2.
  Man skal blot huske at strikke de 3 ekstra masker på den måde. Farve1, farve2, farve1.
  Du kan også se hvordan i det link jeg henviser til. Håber det hjælper dig..
  G

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din tålmodige insisteren. Nu kan jeg godt se hvordan du får fixeret begge garner. Har tidligere anvendt metode men på strik i ensfarvet garn. Derfor bildte jeg mig ind at jeg ikke behøvede at repeterer teknikken via dit vedlagte link - der blev jeg så klogere.
   I øvrigt tak for en altid inspirerende blog

   Slet
  2. Jeg kan blive meget insisterende ind imellem;))))

   Slet
 15. Tusind tak for din forklaring Ulla. Den giver mening.. Og hvor er du altså en lyn-strikker. Jeg er lige begyndt på sjalet, og synes godt nok, at de 575 m tager sin tid..
  Venlig hilsen Lissi Sørensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mange masker, men det bliver jo mindre for hver omgang, så hold ud:)

   Slet
 16. Hej Ulla

  Jeg følger din blog fra sidelinjen med fornøjelse og er nysgerrig efter at vide, hvilken størrelse pind/strikkefasthed du bruger/har til Dubai-sjalet. Selv har jeg strikket en sweater i samme garnkombination til en modebevidst 12-årig, hvor jeg brugte pind 5 mm. med strikkefasthed 18 m./23 p. = 10 x 10 cm., da hun havde kastet sin kærlighed på en mohairsweater med motiv af en hugtandssmiley på forsiden til 1200 kr, men den fandtes ikke i hverken hendes og hendes pengepungs størrelse, så jeg blev trukket med i butikken for at aflure modellen. Hun er lille af højde og drøjde, men ikke i mening om, hvad hun gerne vil have! Nu har hun kastet sin kærlighed på Dubai-tørklædet, men jeg skal modificere størrelsen, så det ikke er tørklædet, der kommer med hende.

  Jeg er opmærksom på, at originalopskriften "kun" er i alpaca, men modtageren - der iøvrigt fik stjålet sin unikke sweater, som havde siddet som limet på hende fra hun fik den primo marts til den blev stjålet ultimo juni, mens hun optrådte til skolesommerferieafslutning - vil gerne have Dubai i sin kendte sweater-kvalitet, så det kan kompensere for den stjålne sweater, som ikke kunne genskabes, da Garnudsalg havde udsolgt af de ønskede farver i juni og nu vil hun være first-mover med Dubai, så please hjælp! :-) Jeg påtænker også at strikke rundt og klippe op, men vil til forskel fra dig nok strikke kanten på til sidst og lave den dobbelt.

  Nå men først skal jeg (endelig, fordi Garnudsalg først nu har de ønskede farver: grøn, pink og orange) lige strikke en sweater til hendes 10-årige kusine i samme garnkombination, men heldigvis stribet og ikke med gobelinstrik. Gobelinstrik med hugtandsmiley- motiv var ved at trække tænderne ud på mig i den garnkombination og strikkefasthed.

  Lige nu afventer jeg bare en SMS fra GLS i morgen om, at garnpakken ligger til afhentning, så jeg kan komme igang med striberne, så jeg har vel en uges tid endnu til at genemtænke Dubai-projektet og afvente dine evt. yderligere erfaringer.

  Fortsat god strikkelyst og ferie fra Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Pind 4. Strikkefastheden CA 24 masker 24 pinde = 10 cm

   Slet
 17. Jeg er spændt på resultatet :)

  Forresten tor jeg også jeg ville strikke rundt.. og kan der ikke komme en kant på den rullende del?

  SvarSlet
 18. Jeg vil også strikke sjalet på rundpind. Er dog noget nervøs for at skulle klippe i det. Når du hækler kædemaskerne i den ene side af arbejdet, så bryder du vel garnet inden du hækler dem i den anden side+ Ellers klipper man jo den snor over, der skulle sikre maskerne???

  SvarSlet